× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Kasza jaglana z warzywami

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Zapomniany smak kaszy jaglanej.

Zdjęcie

Kasza jaglana z warzywami /Smacznego
Kasza jaglana z warzywami
/Smacznego
Składniki:

- szklanka kaszy jaglanej,

Reklama


- 2 różnokolorowe papryki,
- mala cukinia,
- duża cebula,
- 3 łyżki oleju,
- 3 ząbki czosnku,
- sos sojowy,
- rozmaryn,
- pieprz i sól

Przygotowanie:

Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Umytą cukinię pokroić w ćwierć-plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Bakłażan i cukinia

    Są trendy! Karierę robi zwłaszcza bakłażan dzięki modzie na potrawy bliskowschodnie. My też proponujemy egzotyczne dania z bakłażana, ale nie zapominajmy o cukinii, która sprawdzi się jako składnik... więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 86

Reklama

Skomentuj artykuł: Kasza jaglana z warzywami

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz
CandiMan

~CandiMan -

Mam kandydoze i ten przepis jest w sam raz dla osob cierpiacych na ta chorobe... dziekuje i pozdrawiam.

Reklama