× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Kluski kładzione

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Tradycyjny przepis.

Zdjęcie

Kluski kładzione /Smacznego
Kluski kładzione
/Smacznego
Składniki:

- 40 dag mąki,

Reklama


- 2 jajka,
- szczypta soli,
- ok. 200 ml. wody do konsystencji,
- 3 łyżki oleju,
- 0,25 kg pieczarek,
- 0,5 cebuli,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki śmietany,
- płaska łyżka mąki,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Mąkę, jajka, sól, wodę włożyć do miksera i miksować ok. 30 sekund. Kluski gotować w osolonym wrzątku, układać je metalowa łyżka umoczona w wodzie. Podawać z sosem pieczarkowym. Na rozgrzanym maśle z
zeszklić posiekaną cebule, dodać pokrojone pieczarki, przesmażyć na złoty kolor. Dodać 0,5 szklanki wody, przyprawić, zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką, gotować 15 min.
Czas przygotowania 45 min.
Przepis na 6 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:jaja | kluski

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 6

Reklama

Skomentuj artykuł: Kluski kładzione

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama