× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Śledzie na słodko

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

1 kg śledzi, 4 cebule, szklanka oleju, 15 dkg koncentratu pomidorowego, 10 dkg rodzynków, 10 dkg suszony moreli, 2 łyżki cukru, szczypta kwasku cytrynowego lub sok z cytryny.

Rozgrzać olej, na nim zeszklić cebule. Następnie dodać koncentrat, cukier, sok z cytryny, na końcu umyte rodzynki i pokrojone w paski morele. Zagotować cały czas mieszając.

Potem odstawić z płyty i ostudzić. Śledzie układać w pojemniku na przemian z przyrządzoną pastą. Podawać dobę później.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:sok | cytryny | śledzie | śledź | ryby

Zobacz również

  • Zapiekanka z wołowiny według Marco Pierre White'a

    Szef kuchni Marco Pierre White przekonuje, że to prostota w kuchni to klucz do sukcesu. "Im mniej kombinujemy z daniem, tym więcej jego smaków zachowujemy" - podkreśla szef kuchni i... więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Śledzie na słodko

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama