Pieczone buraki i rabarbar z mozzarellą i octem balsamicznym

Wg przepisu Sylwii Wiesenberg.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg obranych buraków,
  • 4 łodygi rabarbaru,
  • 500 g sera mozzarella di Bufala
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy "Party"
  • 2 zielone cykorie
  • Oliwa z oliwek
  • Sól morska i wędzona
  • Sok z 1 cytryny
  • Ocet balsamiczny

Reklama

 Sposób przygotowania:

Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 - 45 minut  w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Mieszankę sałat Fit&Easy "Party" połączyć z pokrojoną cykorią ułożyć na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w "ćwiartki" mozzarellą.

Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą morską lub wędzoną.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje