Chińskie gołąbki - TiGrEsS

Składniki: Kapusta, mięso mielone, kasza manna, przyprawy, jedno jajko, cebula.

Kapustę przetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, kaszą manną, przyprawami i drobno posiekaną cebulką.

Reklama

Całość ugnieść rękoma, po czym zrobić klopsiki i obtoczyć w mące! Podsmażyć na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym.

Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jaja | gołąbki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje