Dobre śledzie - przysłała Jola

1 kg filetów śledziowych; 0,5 kg cebuli; 0,3 szklanki octu; 1,5 szklanki wody; majeranek; liść laurowy; pieprz; ziele angielskie.

Przygotowanie:

Reklama

Śledzie wymoczyć, pokroić w paski, cebulę pokroić w półkrążki. Na półmisku układać przemiennie warstwę śledzi i cebuli posypując majerankiem. Wodę zagotować z octem, zielem angielskim, pieprzem i liściem laurowym. Trochę przestudzić. Dość ciepłym wywarem zalać śledzie z cebulą, odstawić do wystygnięcia, wstawić na godzinę do lodówki. Śledzie można przechowywać w lodówce ok. 4 dni. Smacznego.

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | śledzie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje