Faszerowany kurczak - Zosia
1 duży kurczak, 2 średnie cebule, pół świeżej bułki, 1/2 szklanki śmietany, 2 jajka. 2 łyżeczki musztardy, olej, sól, pieprz i 1/2 torebki mrożonej mieszanki meksykańskiej
Wykonanie:
Jajka, musztardę i śmietanę rozmącić lub zmiksować. Mieszankę rozmrozić. Kurczaka umyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę pokroić w drobną kostkę, dodać do masy jajecznej, połączyć z mieszanką meksykańską. Przyprawić do smaku. Kurczaka napełnić farszem, zszyć lub spiąć kuchennymi szpikulcami i piec ponad 1 godzinę w temp. 200 stopni. Pod koniec pieczenia widelcem sprawdzamy najgrubszą część, jeśli wypływający sok jest bezbarwny , mięso można podawać.