Francuska zupa cebulowa - uchacz

Składniki: 8 białych cebul, 2 ząbki czosnku, wywar z wołowiny, olej z oliwek, pieprz, sól, łyżeczka cukru, szwajcarski żółty ser, grzanki.

Przygotowanie

Ugotować wywar z wołowiny, cebulę obrać i pokroic w duże księżyce, czosnek rozgnieść , następnie wrzucić na rozgrzany uprzednio olej i smażyć na wolnym ogniu. Dodać cukier. Kiedy cebulka nabierze złotego koloru wrzucić ją do wywaru, dodać sól i pieprz. Gotować na bardzo małym ogniu przez godzinę. Kiedy zupa jest już gotowa przelać do małych żaroodpornych naczyń, przykryć serem i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Wyjąć, gdy ser zacznie topnieć. Podawać z grzankami. Pycha.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas