Gołąbki inaczej

Dla tych, co nie lubią zawijać ich w liście. Przepis przysłała Anka S.

Przepis:

Reklama

3-4 liście kapusty drobniutko pokroić lub zetrzeć na tarce, posolić, odcisnąć sok, kapustę wymieszać z 70 dag mięsa mielonego, szklanką gotowanego ryżu, 2 jajkami, startą małą marchewką, solą pieprzem, odrobiną przyprawy do mięsa mielonego. Dobrze wymieszać. Z masy formować owalne spłaszczone kotlety, obtaczać je w mące wymieszanej z bułką tartą, usmażyć na oleju lub obsmażyć, a następnie dogotować kilka minut na parze. Smaczne są z sosem pomidorowym, a jeszcze lepsze z mocno dopieprzonym sosem pieczarkowym i kartofelkami.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryż | gołąbki | mięso mielone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje