Gulasz z kiełbasy - przysłała Mieczysława

30 dkg kiełbasy parówkowej; 20 dkg pieczarek; 10 dkg boczku wędzonego; 2 duże cebule; łyżka przecieru pomidorowego; pół szklanki rosołu z 1/2 kostki; sól; mielona papryka; pół szklanki śmietany; natka pietruszki

Przyrządzanie:

Reklama

Boczek pokrajać w kostkę, stopić. Cebule pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć razem z boczkiem. Dodać obrane, umyte i posiekane pieczarki oraz kiełbasę pokrajaną w grubsze plasterki. Dusić razem 10 minut, podlewając rosołem. Doprawić solą i papryką. Wymieszać ze śmietaną i przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dowiedz się więcej na temat: kiełbasy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje