Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukinii

Nadesłane przez: Mistrz czyni

Składniki:

- 150 g łososia,
- 150 g filetów soli,
- 4 saszetki herbaty pure white,
- sól morska,
- pieprz biały,
- rozmaryn,
- 1 cukinia,
- 2 łyżki oliwy

Składniki:

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.

Dowiedz się więcej na temat: Maria Winiarska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje