Karp duszony z pieczarkami - Grażyna

karp - ok 1400g lub płaty - 700g, pieczarki świeże - 400g, cebula - 100g, masło - 30g,

article cover
INTERIA.PL

Karpia podzielić na 4 części, a następnie każdą część przeciąć wzdłuż kręgosłupa, aby otrzymać razem 8 części. Lekko nasolić. Półmisek żaroodporny posmarować olejem (dno i boki). Dno i boki półmiska wyłożyć krążkami cebuli. Ułożyć warstwę, karpia (4 części), położyć kilka plastrów cebuli, ułożyć pozostałe części karpia. Na wierzch ułożyć pokrojone w grube plastry lub ćwiartki pieczarki. Pieczarki można wcześniej krótko poddusić na maśle. Wstawić do gorącego piekarnika na ok pół godziny.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas