Kulebiak - Agnieszka

30 dag mąki, 20 dag drozdzy, łyzeczka cukru, szklanka mleka, jajko,zółtko, łyzka smalcu lub margaryny tłuszcz do wysmarowania blachy

Wykonanie:

Reklama

Farsz

Kapustę kiszoną obgotowac z listkami laurowymi i zielem angielskim, suszone grzyby ugotowac odcedzic i posiekac, cebula zeszklic na tym samym tłuszczu obsmazyc kapuste i grzyby

Ciasto

Przesiac mąke.Zrobic rozczyn[z drozdzy cukru 1/2 szkl mleka mąki]i wlac do mąki.Wbic zółtko wlac mleko dodac tłuszcz i wyrobic ciasto.Pozostawic je do wyrosniecia.Rozwałkować na prostokąt

posmarowac farszem,zawinąć w rulon.Przełozyc do wysmarowanej tłuszczem blachy.Gdy podrosnie posmarowac rozmąconym jajkiem.Piec w piekarniku 40-45 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje