Kurczak w winie - medowws

Podudzia lub nóżki kurczaka, cebula, szklanka bulionu, półwytrawne wino, pieczarki, kapusta pekińska, śmietana

Przygotowanie

Reklama

Przyprawione podudzia lub nóżki kurczaka podsmażyć na oleju aż się zarumienią. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulkę i chwilkę smażyć. Dolać szklankę bulionu, doprowadzić do zagotowania i dolać połwytrawne wino białe, tak aby przykryło mięso. Po 15 minutach duszenia dodać pokrojone pieczarki i dusić 20 minut. Przed podaniem rozmieszać troszkę śmietany z sosem. Podawać z kapusta pekińską.

Dowiedz się więcej na temat: kapusta | wino | pieczarki | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje