Łosoś pieczony na sałatce z buraków

Przepis nadesłała Lady Kuchenna.

Składniki:

• 500 g filetu z łososia,
• 2-3 buraki,
• 2 ogórki małosolne,
• 1 jabłko,
• 1 czerwona cebula,
• sól, pieprz, majeranek,
• cukier,
• olej,
• świeża mięta,
• 2 saszetki Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture

Przygotowanie:

Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 200 ml wrzątku, wystudzić. Naparem zalać pokrojonego na porcję łososia, odstawić na kilka godzin. Buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w paski. Dodać pokrojone w paski pozostałe składniki, łyżkę oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, cukrem, wymieszać. Łososia piec 10 min. w temp. 150 st. Podawać na sałatce z dodatkiem świeżej mięty.

Dowiedz się więcej na temat: przepis | łosoś

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje