Naleśniki z warzywami - przysłała Gosia

na naleśniki: mąka, woda, mleko, szczypiorek; na farsz: duża pierś z kurczaka, pół kalafiora, fasolka, marchewka, czerwona papryka, starty żółty ser, 3 łyżki śmietany, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżeczka mąki.

Przygotowanie:

Reklama

Przygotować ciasto naleśnikowe, dodając drobno pokrojony szczypiorek. Usmażyć naleśniki. Na rozgrzanej oliwie pieczemy mięso i gdy będzie już miękkie, wyjmujemy je. Następnie na patelnię wkładamy warzywa, chwilę smażymy, a potem podlewamy wodą i dusimy.Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy mięso.

Z mąki, koncentratu i mąki przygotowujemy sos, którym zalewamy warzywa na patelni. Chwilę smażymy, a następnie układamy farsz na naleśniki (farsz nakładamy tylko na jedną stronę), posypując go serem. Składamy naleśnik i jemy.

Smaczenego!

Dowiedz się więcej na temat: warzywa | szczypiorek

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje