Pizza - Łukaszek@19

300g mąki pszennej; 1/3 szklanki letniej wody; 1 jajko; szczypta soli; 50g drożdży piekarskich; 1 łyżka oleju.

Przygotowanie:

Reklama

Wykonać rozczyn z drożdży i wody. Następnie dodać do mąki wszystkie składniki + rozczyn. Ciasto wyrabiać ręcznie. Pozostawić na ok. 15 minut w ciepłym miejscu. Wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na wyłożone ciasto nałożyć farsz z pieczarek, cebuli i przecieru pomidorowego (wcześniej podsmażasz te składniki), no i co sobie jeszcze życzysz (np. szynka, ogórek, papryka i oczywiście ser). Piec ok. 20 minut w temp. 180-200 st. C.

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!

Dowiedz się więcej na temat: wody | pizza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje