Placki ziemniaczane z kiełbasą toruńską

Nadesłał Wojtek Okoń.

Składniki :

Reklama

1 kilogram ziemniaków,
2 całe jajka,
3 łyżeczki mąki,
1 szklanka mleka,
3 łyżeczki wegety,
dużo czosnku (może być granulowany),
1 pętko kiełbasy toruńskiej

Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, odcisnąć sok ( jak marchewkę). Dodać resztę składników, wymieszać. Formować placuszki odciskając nadmiar soku. Smażyć na patelni na złoto.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Dowiedz się więcej na temat: placki | ziemniaki | placki ziemniaczane

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje