Rafaello z krakersów

Przepis nadesłał Wertol.

Składniki( na dużą blaszkę):

Reklama

1,3l mleka,
3 budynie waniliowe lub śmietankowe,
1,2 szklanki cukru (może być nieco mniej),
4 łyżki mąki pszennej,
3 żółtka,
2 cukry waniliowe,
1paczka masła (temperatura pokojowa),
4 paczki krakersów

Przygotowanie:

1l mleka zagotować i wlać do niego wymieszane 1,3 l mleka, cukier, 3 budynie, 3 żółtka, 4 łyżki mąki. Energicznie mieszając doprawiać do konsystencji budyniu i ostudzić (mieszać przez minutę). Masło utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i dodawać do niego po łyżce zimnego budyniu. Następnie wsypać kokos i dwa kawałki białej czekolady i dolać odrobinę np. rumu. Na blaszce układamy warstwę krakersów i masy (4 razy masa, 5 razy krakersy) Na wierzchu polać czekoladą i posypać kokosem! Życzę smacznego! .

Dowiedz się więcej na temat: ciasta

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje