Sałatka z arbuzem - przysłała Ewa

Główka sałaty lodowej, 1 długi ogórek, 2-3 jajka na twardo, kawałek arbuza. Sos: mały kubek jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, koperek, kilka ząbków czosnku, sok z cytryny, sól, cukier.

Przygotowanie:

Reklama

Sałatę, ogórki, jajka pokroić wedle uznania (najlepiej dosyć grubo), wyciąć z arbuza specjalną łyżeczką kuleczki (bez pestek, najlepszy na sałatkę miąższ jest przy samej skórce); sos musi być dosyć ostry, z wyraźną nutą cytrynową- wtedy najlepiej komponuje się ze słodkim arbuzem; sałatkę i sos podawać osobno - wtedy sałatka zachowa swoją świeżość przez cały wieczór.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | S.O.S. | sałatka | sałatki | arbuz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje