Sałatka z kalafiora - Monika

Składniki: 1 kalafior, 1 pomidor, 3 ugotowane jajka, szczypiorek, majonez, sól, pieprz, jarzynka.

Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do zimnej osolonej wody. Gdy zacznie się gotować, odczekać kilka minut aż zacznie robić się miękki (ale nie za miękki) i odcedzić. Gdy ostygnie, dodajemy kukurydzę, posiekany szczypiorek, ugotowane i pokrojone jajka, pomidora, przyprawiamy, dodajemy 3-4 łyżki majonezu. Wkładamy na chwilę do lodówki. Gorąco polecam. Smacznego

Reklama

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | szczypiorek | jaja | kalafior | sałatka | sałatki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje