Serniczki smażone - przysłała Mieczysława

30 dkg twarogu tłustego; 2 jajka; 0,5 szklanki grysiku; 0,5 szklanki śmietany; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; 4 łyżki oleju sojowy do smażenia; 0,5 szklanki cukru; cukier wanilinowy

Przyrządzanie:

Reklama

Ser, jajka, grysik i cukier utrzeć na gładką masę (najlepiej w mikserze). Dodać proszek do pieczenia. Kłaść niewielkie serniczki na gorący olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem waniliowym.

Czas wykonania 25 min. Nadają się na deser do kawy. Życzę smacznego!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | cukier

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje