Sezamowa pychota - sarina82

Składniki: schab w plastrach (ok. 7), cynamon, ziele angielskie, bulion, 2 łyżki miodu, sezam, śmietana.

Wykonanie: Schab przyprawiamy cynamonem i zielem angielskim, odstawiamy na noc. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem. Wkładamy do piekarnika na ok. 40 min. W tym czasie polewamy mięso sosem z brytfanny, po ok.30 min. rozpuszczamy 2 łyżki miodu z wodą i polewamy mięso. Wyciągamy mięso, posypujemy je sezamem i wstawiamy na ok. 5 min do piekarnika. Do sosu dodajemy ziółka i śmietanę. Piec w temperaturze 180 st. Polecane z młodymi ziemniaczkami.

Reklama

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: mięso | schab

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje