Skrzydełka w cieście - Andzia

skrzydełka z kurczaka, jajko, mąka, mleko, łyżeczka proszku do pieczenia, przyprawy

Przygotowanie

Reklama

Skrzydełka z kurczaka (ilość dowolna) przekroić na pół (w chrząstkach), najmniejszą część odrzucić. Wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować ok. 40 min. Ugotowane skrzydełka odcedzamy, na wywarze można zrobić zupę. Ciasto przygotowujemy tak jak na naleśniki (jajko, mąka, mleko, łyżeczka proszku do pieczenia) tylko gęstsze i doprawiamy na ostro papryką, pieprzem, można dodać łyżkę keczupu. Skrzydełka maczamy w cieście i układamy na gorącym oleju na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Dla lepszego efektu i smaku można, jako dodatek, podgrzać i podawać w salaterce sos słodko - kwaśny.

Dowiedz się więcej na temat: mleko | jaja

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje