Śledź korzenny na ostro

Nadesłane przez Gastrosfera.

Składniki:

- ogórki konserwowe z papryką w zalewie chilli,
- śledzie matjasy (korzenne lub wiejskie) – 500 g,
- cebula czerwona – 2 szt.,
- przyprawa korzenna – do smaku,
- pieprz cytrynowy – do smaku,
- oliwa,
- zielenina do dekoracji (natka pietruszki, rozmaryn, szczypiorek).

Przygotowanie:

Ogórki chilli kroimy w paseczki, śledzia – na niewielkie kawałki, cebulę – w cienkie krążki. Na półmisek wykładamy śledzia i ogórki, posypujemy całość cebulą i przyprawą korzenną oraz pieprzem. Polewamy całość dobrą oliwą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy zieleniną.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje