Śledzie z czosnkiem - anna

Składniki: śledzie, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, cebula, czerwona papryka, oliwki, marynowany czosnek, cytryna, olej, natka lub szczypiorek.

Przygotowanie

Reklama

Śledzie, mogą być z tzw. beczki, namocz na 1 - 2 godz w wodzie lub wodzie z mlekiem. Osusz i pokrój na nieduże kawałki, ułóż w głębszym półmisku, dorzuć parę ziaren ziela angielskiego i mały listek laurowy, posyp pieprzem, pokrojoną drobno cebulą, pokrojoną drobno czerwoną papryką, dodaj trochę oliwek i pół słoiczka marynowanego czosnku. Pokrop cytryną i polej olejem. Posyp natką lub szczypiorkiem.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | ryby | śledź | czosnek | śledzie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje