Surówka warzywna - przysłała Czesława

1/2 średniej główki białej kapusty; 1 nieduży por; 1-2 marchewki; 2 jabłka winne; pęczek szczypiorku; sól; cukier; olej; musztarda; majonez; sok cytrynowy

Przyrządzanie:

Reklama

Kapustę cienko poszatkować, lekko posolić, wygnieść. Pora pokroić w cienkie plastry, posolić i wygnieść. Marchew i jabłka starkować na tarce jarzynowej (duże otworki), lekko pocukrować. Całość razem wymieszać, dodać 2-3 łyżki soku cytrynowego, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczkę musztardy, 1-2 łyżeczki majonezu. Dodać pokrojony szczypiorek, wymieszać. Pycha! Życzę smacznego.

Dowiedz się więcej na temat: jabłka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje