Świąteczne carpaccio

Nadesłane przez Gastrosfera.

Składniki:

- 25 dag Matjasów korzennych,
- słoik buraczków marynowanych,
- oliwa z oliwek,
- pieprz cytrynowy,
- dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby.
Składniki dipu:
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy francuskiej.

Sposób przygotowania:

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły.
Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego.
Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.
Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.

Dowiedz się więcej na temat: świąteczne

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje