Tiramisu - Halina

Składniki: 1 opakowanie sera Mascarpone, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej, kakao, 2 paczki biszkoptów, 2 łyżki alkoholu.

Przygotowanie

Reklama

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, do tego dodać ser, na koniec ubitą z 2 białek pianę. Biszkopty układamy lekko nasączone kawą z dodatkiem alkoholu. Na to kładziemy masę serową, posypujemy gorzkim kakao, następnie drugą warstwę biszkoptów, masę serową i kakao. Należy powtarzać tę czynność w zależności od naczynia, w jakim robimy tiramisu. Na koniec zawsze warstwę posypujemy kakao. Ja osobiście robię to w kwadratowej blasze - wychodzą 3 warstwy, ale mogą być tylko 2.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: kakao | włoskie desery | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje