Wątróbka drobiowa domowa ELI

Składniki: 0,5 kg wątróbki, 2 cebule, papryka czerwona, 20 dag pieczarek,vegeta, pieprz, papryka słodka.

Cebule kroimy w piórka i smażymy na oliwie, paprykę siekamy w paseczki i dodajemy do cebuli. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i też dodajemy do smażonej cebuli z papryką - wszystko razem mieszamy i posypujemy vegetą i pieprzem.

Wątróbkę myjemy, kroimy w szerokie paski i obtaczamy w mące. Następnie rozgrzewamy oliwę na patelni i wkładamy na rozgrzany tłuszcz wątróbkę. Smażymy z wszystkich stron. Usmażoną wątróbkę mieszamy z podsmażoną cebulą, papryką i pieczarkami, na koniec posypujemy natką pietruszki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas