Zapiekanka grzybowo-mięsna - przysłała Olga

2 nieduże cebule, 2 łyżki oleju, 20 dag pieczarek, 25 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, 1 szkl. rosołu, 2 łyżki masła, 10 dag żółtego sera, 2 łyżki tartej bułki.

Przygotowanie:

Reklama

Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, dodać pieczarki, chwilkę podsmażyć. Potem dodać mięso, na końcu pomidory, wszystko razem dusić ok. 5 min. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko tłuszczem, przełożyć do niego masę, posypać tartą bułką i tartym serem, dodać na wierzch kilka wiórków masła. Zapiec.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje