Zapiekanka Kasi

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków, 2 cebule, 30 dkg pieczarek, 15 dkg żółtego sera, sól, pieprz.

Przygotowanie

Reklama

Cebulę zeszklić na maśle, na tym samym tłuszczy przesmażyć pieczarki, ser zetrzeć na tarce, ziemniaki pokroić w talarki. Naczynie do zapiekania wysmarować odrobiną tłuszczu, położyć połowę ziemniaków. Na to położyć cebulę, pieczarki a na końcu resztę ziemniaków. Posypać serem. Zapiekać w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 20 min. Podawać z sałatą z sosem vinegret. SMACZNEGO!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | zapiekanka | ziemniaki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje