Zapiekanka z ziemniaków - beata

Składniki: ziemniaki, tłuszcz, cebula, kiełbasa, mleko, jajko, ser żółty, zielona sałata.

Przygotowanie

Reklama

Cienkie plastry ziemniaków wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Cebulę pokroić w kostkę, wyłożyć na ziemniaki, pokrojoną w kostki i podsmażoną na oliwie kiełbasę. Wyłożyć na cebulę, przykryć plastrami ziemniaków. Zalać 1 szklanką mleka z rozmąconym w nim jajku. Piec w piekarniku aż ziemniaki będą miękkie, pod koniec pieczenia posypać startym serem i jeszcze chwilę zapiekać, podawać z zieloną sałatą.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jaja | beata | ziemniaki | zapiekanka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje