Ziemniaczany zapiekaniec

Przepis nadesłał kotek.

Składniki:

- 1 kg ziemniaków,
- 30 dag gotowanych ziemniaków,
- 2 jajka,
- szkl. kaszy manny,
- 1-2 cebule,
- 20 dag kiełbasy,
- 20 dag żółtego,
- sera,
- sól,
- pieprz,
- tarta bułka,
- tłuszcz

Sposób wykonania:

Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, a gotowane zemleć w maszynce i wymieszać z surowymi. Dodać kaszę, posiekaną wędlinę, ser oraz cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Powstałą masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 60 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas