Zupa krem z porów - Kasia

<b>Składniki</b>: 0.5kg. mięsa mielonego (tak jak na kotlety mielone), 1 litr bulionu (może być z kostki), 3 średnie pory (tylko białe części łodygi), 30 dkg serka topionego (śmietankowy, ziołowy- wedle uznania), trochę oleju, sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie: 30-40 minut, oczekiwanie: 30-40 minut.

Przygotowanie:

Mielone wrzucić do głębokiej patelni z odrobiną tłuszczu i smażyć rozdrabniając widelcem. Nakryć i dusić chwile z odrobinką wody. W tym czasie pokroić białe części pora w talarki i dorzucić do mięsa. Dusić chwilę i następnie dolać cały bulion i dusić wszystko aż por się prawie rozgotuje, mieszając co chwilę.

Kiedy mięso będzie miękkie i z pora zostaną tylko drobne resztki, można dodać serki topione pokrojone w cząstki i gotować potrawę aż serki się rozpuszczą. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać wodę lub bulion. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas