Zupa pieczarkowa z grzankami - przysłała Andzia

40 dkg pieczarek; cebula; 6 łyżek masła; 4 szklanki bulionu z kostki; 300 ml śmietany; natka; 4 kromki chleba; 2 łyżki startego żółtego sera; sok z 1/2 cytryny; sól; gałka muszkatołowa

article cover
INTERIA.PL

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki. 1/2 masła rozgrzać w rondlu, dodać pieczarki, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 min. Śmietanę rozbić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, wlać do zupy. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową. Zamieszać i zagotować.

Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką. Podawać z grzankami.

PYCHOTA!!!! SMACZNEGO!!!!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas