Reklama

Zupa rybna z dorsza

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Nadesłał Tomasz Zalewski.

Składniki:

- 1 dorsz (ok 1kg),
- warzywa: marchew, pietruszka, seler,por, cebula, koncentrat pomidorowy,
- przyprawy: sól, pieprz, świeży czosnek, majeranek, papryka ostra

Przygotowanie:

Głowę dorsza odciąć od tuszki, umyć i z głowy wykroić skrzela oraz usunąć oczy i na wolnym ugotować wywar wraz z drobno pokrojoną marchwią, pietruszką i selerem. Gdy wywar jest gotowy, wyciągnąć z niego głowę, dodać koncentrat pomidorowy oraz zrumienioną na maśle drobno posiekaną cebulę i por oraz czosnek, gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest zrobiona na ostro. Z tuszki dorsza wykroić filety usuwając skórę i ości. Filety pokroić w grubą kostkę i dodać do wywaru gotując jeszcze 2-3 minuty, nie dłużej, aby ryba się nie rozpadła. Smacznego.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Wasze przepisy

REKLAMA

Więcej na temat:zupa

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa rybna z dorsza

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze: 3,

przeczytane przez: 43 osoby Dodaj komentarz

Reklama

Reklama