× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zupa rybna z dorsza

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Nadesłał Tomasz Zalewski.

Składniki:

- 1 dorsz (ok 1kg),
- warzywa: marchew, pietruszka, seler,por, cebula, koncentrat pomidorowy,

Reklama


- przyprawy: sól, pieprz, świeży czosnek, majeranek, papryka ostra

Przygotowanie:

Głowę dorsza odciąć od tuszki, umyć i z głowy wykroić skrzela oraz usunąć oczy i na wolnym ugotować wywar wraz z drobno pokrojoną marchwią, pietruszką i selerem. Gdy wywar jest gotowy, wyciągnąć z niego głowę, dodać koncentrat pomidorowy oraz zrumienioną na maśle drobno posiekaną cebulę i por oraz czosnek, gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest zrobiona na ostro. Z tuszki dorsza wykroić filety usuwając skórę i ości. Filety pokroić w grubą kostkę i dodać do wywaru gotując jeszcze 2-3 minuty, nie dłużej, aby ryba się nie rozpadła. Smacznego.

Artykuł pochodzi z kategorii: Wasze przepisy

Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 4

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa rybna z dorsza

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (3)

Dodaj komentarz
szejk

~szejk -

i wiecie coo? dobra wyszła troszkę za dużo marchewki bo troszkę słodkawa ale zupa zajefajna hi hi pozdrawiam i dziękuje za przepis

szejk

~szejk -

O.k spróbuje. Właśnie zacząłem gotować według podanego przepisu. czekam na wyniki.

Pasibrzuch

~Pasibrzuch -

Bardzo fajny przepis, zupka SUPER SMACZNA! POLECAM:)

Reklama