Zupa serowa z boczkiem

Smaczna i sycąca

Przed podaniem zupę udekoruj
Przed podaniem zupę udekoruj123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dag serka topionego śmietankowego
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 3 ziemniaki
  • por
  • seler
  • 4 łyżki śmietany 18-proc.
  • gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki kukurydzy
  • żółta papryka
  • szczypior
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Ziemniaki, por i seler obierz, umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Gotuj 30 minut. Boczek pokrój w kostkę, mocno podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do wywaru boczek i pokrojone serki. Gotuj 10 minut.

2 Śmietanę zahartuj gorącym wywarem, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i gałką muszkatołową, zmiksuj blenderem. Zupę w miseczkach udekoruj kukurydzą, paskami z papryki i szczypiorem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas