Olejek z monoi - cudowny kosmetyk z Polinezji

Polinezyjczycy uważają go za święty olej. Od wieków używany był do namaszczania noworodków i przeprowadzania ceremonii oczyszczających.

Pozyskuje się go przez moczenie kwiatów gardenii tahitańskiej w oleju kokosowym.

Reklama

 Tak wyprodukowany olej  ma doskonałe właściwości kojące i  nawilżające oraz cudowny kwiatowy aromat. Jego zwolennicy uważają, że jego moc uzdrawiania i naprawy nie ma sobie równych.

Szczególnie korzystnie wpływa na włosy. Jego intensywnie regenerujące właściwości wzmacniają włosy od wewnątrz już po jednym użyciu. Olej odbudowuje i zapobiega uszkodzeniom włosów na całej ich długości.

 Już sam olejek kokosowy znany jest ze swoich nawilżających właściwości. Olejek monoi zawiera także mnóstwo antyoksydantów i witaminy E oraz kwas ferulowy, mający właściwości przeciwzapalne.

Ten naturalny kosmetyk neutralizuje wolne rodniki, zwalcza oznaki starzenia się, jest także pomocny w leczeniu niektórych chorób skóry.

Może być stosowany także jako aromatyzujący dodatek do kąpieli oraz olejek do masażu.

IG

Dowiedz się więcej na temat: olej monoi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje