Składniki na 4 porcje: - 400 g makaronu, - sól, - słoik (720 ml) wiśni, - 5 łyżek cukru, - 1 łyżka mąki ziemniaczanej, - 50 g masła, - 6 łyżek bułki tartej, - łyżka cynamonu, - 4 kiwi, - melisa do dekoracji Przygotowanie: Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7-8 minut, odcedzić. Przelać zimną wodą. Wiśnie, 2 łyżki cukru i 1/8 l soku z wiśni zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną zimnej wody. Gotować, odstawić do ostudzenia. Masło roztopić na patelni, przesmażyć makaron z bułką tartą. Posypać cukrem zmieszanym z cynamonem. Na makaronie ułożyć pokrojone w plasterki kiwi i nałożyć wiśnie. Czas przygotowania: 30 minutJedna porcja zawiera: 3110 kJ/743 kcal