Babka jagodowa z kruszonką
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- 2 szklanki mąki tortowej
- 3 jajka
- 12 dag masła
- 2 banany
- 5 dag cukru
- 10 dag twarogu sernikowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- 1/4 szklanki mleka
- 1,5 szklanki jagód
- szczypta soli
- kruszonka
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki mąki
- 4 łyżki masła
1 min
12 porcji
Sposób przygotowania
1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i sodą. Banany obierz, rozgnieć, dodaj cukier, masło, twaróg. Zmiksuj. Dodawaj kolejno po jednym jajku, wymieszaj. Stopniowo wsypuj mąkę, wlej mleko i całość wymieszaj. Jagody wymieszaj z 2 łyżkami mąki i dodaj do masy.
2. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Z cukru, mąki i masła zagnieć kruszonkę i posyp nią wierzch ciasta. Piecz 60 minut w temp. 180°C.