Błyskawiczne sosy do przekąsek

Dobrze dobrany sos to najlepszy sposób, aby podkreślić smak potrawy. Z naszymi przepisami nawet kulinarni debiutanci przygotują bez problemu najsmaczniejsze dodatki.


Tatarski:

osącz słoiczek marynowanych grzybków. Posiekaj je. Pokrój w kosteczkę kawałek marynowanej papryki oraz 3 korniszony. Rozdrobnione składniki wymieszaj z 2 szkl. majonezu. Przypraw do smaku.

Reklama

Słodko-kwaśny:

osącz 1 słoik (ok. 500 ml) śliwek w zalewie octowej. Usuń pestki, owoce potnij na drobne kawałki. Dodaj po szklance powideł i konfitury żurawinowej do mięs. Sos przypraw do smaku.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Dowiedz się więcej na temat: sosy | S.O.S. | brom

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje