Bułeczki z parówkami i niespodzianką

Ogórki kiszone lub konserwowe pokrój w plasterki.

Składniki dla 4 osób:

  • 4 bułki do hot dogów
  • 4 parówki drobiowe lub z szynki wieprzowej
  • cebula
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • ketchup
  • 2 łyżki kapusty kiszonej czerwonej
  • prażona cebulka do posypania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Ogórki kiszone lub konserwowe pokrój w plasterki. Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Bułki do hot -dogów ostrożnie nadkrój tak, by zmieściła się do środka parówka (pamiętaj, by nie rozkrajać bułek do końca). Na patelni do grillowania rozgrzej olej i podsmaż parówki na rumiano.

2. Włóż delikatnie parówki do bułek i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 150°C. Piecz przez chwilę, aż bułki zmiękną, ale nie staną się zbyt chrupkie. Gorące hot dogi posmaruj musztardą, dodaj pokrojonego ogórka i cebulę oraz kapustę kiszoną i cebulkę prażoną. Na koniec dodaj ketchup. Podawaj jeszcze gorące.

Czas przygotowania: ok. 40 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje