Cannelloni z mięsem

Specjały z kuchni włoskiej.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 1 kg mielonego mięsa (wołowego i i wieprzowego),
- koncentrat pomidorowy,
- 1 marchewka, seler,
- cebula, sól, pieprz, olej,
- paczka cannelloni,
- 4 łyżki utartego sera żółtego.

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, utartą marchewkę i seler, sól i pieprz. Smażyć ok. 20 minut. Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde. Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym. Piec około 30 minut.
Czas przygotowania 40 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wieprzowina | kuchnia włoska | makaron | mięso mielone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje