Ciastka orzechowe z nutką piernika

Pyszne, aromatyczne ciastka

Składniki:

  • po 15 dag mąki tortowej i mielonych orzechów włoskich
  • 10 dag masła
  • jajko
  • 13 dag cukru pudru
  • łyżka przyprawy do pierników
  • sól
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • orzechy

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj miękkie masło, cukier puder, jajko, szczyptę soli i przyprawę do pierników. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 60 minut.

Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki lub kwadraty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Udekoruj orzechami. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: ciastka | ciasto | ciastko

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje