Delikatna zapiekanka

Lekka, ale sycąca.

Składniki:

  • szklanka posiekanego gotowanego mięsa z kurczaka
  • szklanka zielonego groszku (może być mrożony)
  • 100 g sera typu feta
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 4 plasterki bekonu
  • 5 jajek
  • szklanka mleka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Lekko natłuść formę do zapiekania.

Reklama

2. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki zapiekanki: kurczaka, groszek, pokrojony bekon, rozgniecioną widelcem fetę oraz posiekane dymki. Przypraw solą i pieprzem. Przełóż do formy.

3. Roztrzep jajka i wymieszaj z mlekiem. Przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zalej masą jajeczną warzywa i mięso.

4. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 40 minut (aż wierzch się zezłoci).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje