Herbatka na odporność

Wspaniale rozgrzewa i smakuje wybornie, zwłaszcza gdy wracamy do domu zmarznięci mamy ochotę na gorący napój, który przywróci nam utracone ciepło.

Domową herbatkę malinową warto pić zwłaszcza w sezonie przeziębień
Domową herbatkę malinową warto pić zwłaszcza w sezonie przeziębień123RF/PICSEL

1. W kubeczku umieszczamy saszetkę herbaty, zalewamy wrzątkiem. Po ok. 5 minutach dodajemy goździki i maliny, przykrywamy spodeczkiem i odstawiamy całość na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy saszetkę oraz goździki.

2. Oczyszczone skórki z cytryny i mandarynki kroimy, dodajemy do herbatki. Zostawiamy je tam na ok. 3 minuty, po czym wyciągamy. Na koniec dodajemy konfiturę i miód, mieszamy. Herbata jest gotowa do wypicia.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas