Jajecznica po norwesku

Aktualizacja

Jajecznica po norwesku jest idealna jako pożywne śniadanie, ale równie dobrze sprawdzi się na kolację. Od znanego wszystkim oryginału odróżnia ją zaskakujący dodatek. Warto spróbować tego połączenia, bo dzięki niemu jajecznica po norwesku smakuje zupełnie inaczej.

Jajecznica po norwesku jest bogata w korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3
Jajecznica po norwesku jest bogata w korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3123RF/PICSEL

Jajecznica po norwesku - przygotowanie



Wbij jajka do miski. Łososia pokrój lub porwij na mniejsze kawałki, aby były w sam raz na jeden kęs. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, wlej jajka i przypraw solą oraz pieprzem. Smaż na niewielkim ogniu, cały czas mieszając masę. Tuż przed podaniem dodaj łososia, szczypiorek i połącz składniki.

Serwuj z grzanką posmarowaną masłem lub chrupkim pieczywem.


Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas