Kieszonki z fetą i orzechami

Propozycja dla tych, którzy szukają urozmaicenia swojego menu. Soczyste piersi z kurczaka wypełnione smakowitym farszem przygotujesz w pół godziny! Rodzina będzie zachwycona!

Kieszonki z fetą i orzechami
Kieszonki z fetą i orzechami123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 piersi kurczaka
  • kilka łyżek keczupu
  • 15 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 dag orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • chili
  • olej
4 porcji

Sposób przygotowania:

1. Piersi kurczaka opłucz, osusz, włóż do miski. Natrzyj solą oraz pieprzem. Posmaruj keczupem, odłóż na 1-2 godziny do lodówki.

2. Ser feta przełóż do miseczki, rozdrobnij widelcem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz uprażone na suchej patelni i drobno posiekane orzechy. Farsz dopraw do smaku chili.

3. Zamarynowane piersi oczyść z keczupu. Każdą natnij tak, by powstała duża kieszonka. Napełnij ją serowym farszem. Zepnij brzegi kieszonki. Piersi włóż na patelnię z dwoma łyżkami rozgrzanego oleju (lub na patelnię grillową). Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

4. Wlej odrobinę wody. Przykryj naczynie pokrywką, dosmaż mięso.

Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?