Łatwy przepis na morelowe babeczki

Wystarczy upiec tradycyjne muffinki, a następnie nieco je wydrążyć i napełnić owocami.

Krok 1.

Wymieszaj 20 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczkę sody i szczyptę soli.

Krok 2.

Reklama

W drugim naczyniu wymieszaj 8 dag stopionego masła ze 150 ml mleka i 2 jajkami. Zawartość obu naczyń połącz, mieszając łyżką.

Krok 3.

Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz 25 min w 180 st. Wystudź babeczki na kratce.

Krok 4.

Łyżeczką (najlepiej do wycinania kulek z arbuza) wytnij wgłębienia w każdej babeczce. Nałóż w nie pokrojone morele.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje